Milyen szűrő kell az autómba? Így keresd ki saját magad a megfelelő szűrőt

Milyen szűrő kell az autómba? Így keresd ki saját magad a megfelelő szűrőt

A második leggyakoribb kérdés: Milyen szűrő kell az autómba?

 

Előző cikkünkben a megfelelő motorolaj és egyéb kenőanyagok kiválasztásával kapcsolatban írtunk. Amennyiben még nem olvastad, úgy IDE KATTINTVA megteheted.

 

Sok ember számára problémát jelent, hogy az olajcsere közeledtével kikeresse az autójába vagy motorkerékpárjába való szűrőket.

Ennek oka összesen annyi, hogy még senki sem mutatta meg nekik, hogy ez mennyire nem bonyolult, sőt sok esetben egyszerű is.

A kiválasztás túl van misztifikálva, de egy kis odafigyeléssel nem fogunk hibázni.

 

Amire szükségünk lesz a kiválasztáshoz:

  • Autónk forgalmija
  • Autónk pontos adatai (gyártó, típus, évjárat, motortípus, teljesítmény + egyes esetekben a motorkód is)
  • Egy Online katalógus, ahol kikereshetjük a megfelelő szűrőt

 

A következő videókban bemutatjuk a szűrő kiválasztását a Mann Filter és a Knecht / Mahle szűrők online katalógusainak segítségével.

A videókban egy 2008-as 2.0 TDI Skoda Octavia és egy 2008-as 1.8i Honda Civic szűrőire keresünk rá.

 

 

A kiválasztás során szinte azonnal felmerül kérdésként, hogy egyébként melyik gyártó szűrőjét válasszuk?

Mivel a szűrő létfontosságú a motor megfelelő működése és az autó állapota szempontjából, min mindenképpen az ismert prémium gyártók szűrőit javasoljuk használni.

Semmi esetre se használjunk ismeretlen forrásból beszerzett vagy ismeretlen gyártó termékét, ugyanis az olajszűrő szűrési képessége határozza meg a kenőolaj tisztaságát és ezáltal biztosítja, hogy ne kopjon el motorunk, a levegőszűrő pedig a beszívott levegőben lévő por és szilícium részecskéket szűri ki, ami szintén az égés során a motorba jut.

 

A gyártók akinek a termékeit mi is használjuk és mások számára is  javasoljuk a következők:

Filtron szűrők

Hengst szűrők

Knecht szűrők

Mann Filter szűrők

Mahle szűrők

Az adott gyártó nevére kattintva közvetlenül a gyártó online katalógusához jut el.

 

A cikket írta: Bajomi Vilmos – OlajosVili

 

Amennyiben a szűrő kiválasztás során problémával szembesül vagy egyszerűen elakad, úgy keressen meg minket telefonon vagy e-mailben:

+3630 285 8781

olajosvili@gmail.com

Rólunk

Bajomi Vilmos vagyok, az Olajos Vili alapítója. Az "Olajos Vili" név onnan ered, hogy ügyfeleim így mentettek el a telefonjukba. Az olajos szakma iránti szenvedélyem és széleskörű ismereteim révén váltam ismertté ezen a területen. Pályafutásomat 2007-ben kezdtem a Shell Hungary Zrt.-nél, ahol 2008-ban csatlakoztam az ipari kenőanyagok csapatához, mint Key Account Manager. Itt szerzett tapasztalataim és a Shell nemzetközi gyáraiban eltöltött idő alapozták meg szakmai tudásomat, különös tekintettel a gázmotoros és turbinás erőművek kenőanyagaira. 2014-ben a Lavina Szerviz Csoportnál folytattam karrieremet, Magyarország egyik vezető márkafüggetlen kenőanyag-disztribútoránál. Itt nem csak a Shell, hanem a Mobil, Castrol, Eni/Agip, Total, Eurol, Texaco, Petronas és Q8 kenőanyagokkal is mélyrehatóan foglalkoztam. Ez az időszak lehetőséget adott számomra, hogy betekintést nyerjek több gyártó fejlesztő központjába és részt vegyek egyedi kenőanyagok kifejlesztésében. 2016-tól az OlajShop.hu webáruház fejlesztéséért és irányításáért feleltem, ahol az értékesítés mellett a webáruház forgalmát jelentősen, közel tízszeresére növeltem. Ez az időszak tovább bővítette kapcsolati hálómat és szakmai ismereteimet a kenőanyagok területén. 2023-ban úgy döntöttem, hogy új kihívásokat keresek, és szakmai szabadságot vettem ki. Az elmúlt 15 év tapasztalatait összegyűjtve elindítottam az OlajosVili.hu-t, egy online platformot, amely a kenéstechnikai tudásommal segít másoknak is eligazodni ezen a bonyolult, de izgalmas területen. Az OlajosVili.hu célja, hogy átfogó, hiteles információkkal és gyakorlati tanácsokkal szolgáljon mindazok számára, akik a kenéstechnika világában keresnek megoldásokat és megbízható ismereteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*