Kenőanyag és olajminták laborvizsgálata

Kenőanyag és Olajminták Laborvizsgálata

Az Olajosvili.hu korszerű laboratóriumi szolgáltatásaival kínál megbízható és részletes kenőanyag- és olajmintavizsgálatokat. E vizsgálatok segítségével nem csupán a kenőanyagok aktuális állapotáról nyerhetnek részletes információt ügyfeleink, hanem berendezéseik, motorjaik és hajtóműveik működési kondíciójáról is.

 

 

Szolgáltatásunk részletei:

 • Alapos Diagnosztika: A berendezésekből és motorokból levett olajminták elemzésével felismerhetők a kopásból származó fémrészecskék, valamint az üzemeltetés során felhalmozódott szennyeződések.
 • Szakértői Vélemény és Jelentés: Minden laborvizsgálatot követően szakértői véleményt mellékelünk, amely részletesen tárgyalja az eredményeket és ajánlásokat tartalmaz a további teendőkre vonatkozóan.
 • Proaktív Karbantartás Támogatása: A vizsgálati eredmények alapján ügyfeleink képesek időben felismerni a szükséges karbantartási beavatkozásokat és optimalizálhatják berendezéseik üzemeltetését.

 

Miért válasszon minket?

Az Olajosvili.hu szakértő csapata a legmodernebb technológiákat és módszereket alkalmazza, hogy ügyfeleink részletes és megbízható adatokhoz jussanak kenőanyagaik és berendezéseik állapotáról. Szolgáltatásunk segít a potenciális meghibásodások korai felismerésében, ezáltal csökkenti a nem tervezett leállásokat és a karbantartási költségeket.

 

A laborvizsgálatok átfogó képet nyújtanak, amelyek alapján a berendezések üzemeltetői megalapozott döntéseket hozhatnak a szükséges beavatkozásokról. Ez nem csupán az üzemeltetési hatékonyságot növeli, hanem hozzájárul a berendezések élettartamának meghosszabbításához is.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy részletesen megbeszélhessük, hogyan segíthetünk Önnek a kenőanyag- és olajminták laborvizsgálatával berendezéseinek állapotának optimális nyomon követésében.

 

Miért fontos az olajminta laborvizsgálata?

 

A kenőanyagok és motorolajok rendszeres laborvizsgálata kulcsfontosságú a gépek és berendezések megbízható működéséhez. Az olajminták laboratóriumi elemzése segítségével részletes információkat nyerhetünk a kenőanyag állapotáról, a gép alkatrészeinek kopásáról, valamint az esetleges szennyeződésekről. Ezen adatok ismeretében lehetőség nyílik a megelőző karbantartásra, amely elengedhetetlen az ipari berendezések hosszú távú és zavartalan üzemeltetéséhez.

 

 Mit vizsgálunk egy olajmintából?

Az olajminta laboratóriumi vizsgálata számos fontos paramétert értékel, amelyek segítségével átfogó képet kapunk a kenőanyag és a gép állapotáról:

 • Viszkozitás: A kenőanyag áramlási tulajdonságainak vizsgálata.
 • Fémkopadék elemek: Az olajban található fémrészecskék elemzése a gép alkatrészeinek, csapágyainak kopásának mértékének meghatározásához.
 • Szennyeződések: Szilárd részecskék, por, korom és egyéb szennyeződések azonosítása.
 • Oxidáció és nitráció: Az olaj öregedésének és degradációjának mérése.
 • Adalékanyagok szintje: Az olajban található különféle adalékanyagok koncentrációjának ellenőrzése.
 • Víz és glikol jelenléte: A hűtőfolyadék szivárgásának és a nedvességnek a kimutatása.
 • TAN és TBN értékek vizsgálata: a kenőanyagok savas öregedési termékekkel szembeni ellenállásának mérése

Mit tartalmaz az olajminta vizsgálati jegyzőkönyv?

Az olajminta vizsgálati jegyzőkönyv részletes eredményeket tartalmaz, amelyek alapján pontos következtetéseket vonhatunk le:

 • Vizsgálati eredmények táblázata: Minden mért paraméter részletes eredményei, beleértve a viszkozitást, fémkopadék elemeket, szennyeződéseket és egyéb kritikus értékeket.
 • Állapotjelentés: Az olaj és a gép állapotának összefoglalása, figyelembe véve a kapott eredményeket.
 • Ajánlások: Szakértői javaslatok a karbantartási és javítási intézkedésekre vonatkozóan.

 

Mit lehet kiolvasni az olajminta vizsgálati eredményeiből?

Az olajminta vizsgálati eredményei számos hasznos információt nyújtanak:

 • Gép állapota: A fémkopadék elemek és a szennyeződések mérése alapján következtetni lehet a gép alkatrészeinek kopására és az esetleges meghibásodásokra.
 • Olaj állapota: A viszkozitás változás, a TAN, TBN, az oxidáció és nitráció szintjének vizsgálatával meghatározható az olaj öregedése és csereperiódusának szükségessége.
 • Szennyeződések forrása: Azonosíthatók a rendszerbe került szennyeződések és azok forrásai, például szivárgások vagy nem megfelelő szűrés.

 

A megelőző karbantartás része

A rendszeres olajminta vizsgálat elengedhetetlen a megelőző karbantartásban. Az időben elvégzett elemzések révén:

 • Csökkenthetők a nem tervezett leállások: A korai kopás és a szennyeződések azonosítása lehetővé teszi a problémák időbeni kezelését, mielőtt komolyabb meghibásodások lépnének fel.
 • Növelhető az üzemidő: Az optimális olajcsere-intervallumok meghatározása és a gépek állapotának folyamatos nyomon követése révén maximalizálható a berendezések rendelkezésre állása.

 

Ne hagyja, hogy a karbantartás hiánya meglepetéseket okozzon! Vegye igénybe a kenőanyagok és motorolajok rendszeres laborvizsgálatát, és biztosítsa berendezései megbízható és hatékony működését hosszú távon.

 

Elérhetőségeink:

tel.: +36302858781

e-mail: olajosvili@gmail.com