Frissítés a személyautók és teherjárművek Euro 7 károsanyag kibocsátási szabványával kapcsolatban

Frissítés a személyautók és teherjárművek Euro 7 károsanyag kibocsátási szabványával kapcsolatban

Frissítés az Euro 7 szabványról: KÉSÉS ÉS KÖVETELMÉNYEK MÓDOSÍTÁSA

Az utóbbi időben jelentős fejlemények történtek az Euro 7 károsanyag kibocsátási szabványokkal kapcsolatban személyautók, könnyű tehergépjárművek és nehéz tehergépjárművek tekintetében. Ebben a cikkben összefoglaljuk a fejleményekről, és bemutatjuk, hogyan kapcsolódnak azok az információkhoz, amelyekkel korábban találkozhattunk. Korábban már beszámoltunk ezeknek a környezetvédelmi szabványoknak az autóipar és a nehézgépjármű-piacra gyakorolt hatásairól.

 

Szeptember 25-én az Európai Tanács miniszterei úgy döntöttek, hogy felülvizsgálják a korábban javasolt szigorú Euro 7 követelményeket. Ez a korábbi döntés olyan helyzetet eredményezett, amelyben az Euro 7 szabványt módosítások nélkül nem fogják bevezetni. Az Euro 7 szabvány pontos kimenetelét és végső követelményeit csak azután ismerjük meg, hogy az Európai Parlament tárgyalta ezt a kérdést.

 

Ezenkívül az EU tagállamok jelezték, hogy nem értenek egyet azzal, ahogy az Európai Bizottság korábban javasolta a szigorúbb kibocsátási szabványokat az Euro 7 szabvány alatt. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg módosításokat fognak végrehajtani az eredeti javaslatokon annak érdekében, hogy megfeleljenek a tagállamok kifogásainak.

 

Korábbi cikkeinkben (Autóipari cikk és Nehézgépjármű cikk) weboldalunkon részletesen tájékoztattunk az elkövetkező Euro 7 szabványról és arról, hogy ez mit jelentene személyautók és könnyű tehergépjárművek számára. A legfrissebb fejlemények és az Európai Tanács minisztereinek, valamint az EU tagállamok döntései alapján világossá vált, hogy változások és módosítások várhatók a korábban közölt információkhoz képest.

 

Összegzés és Kilátások: A legutóbbi döntések az Euro 7 szabvánnyal kapcsolatban egy felülvizsgálatot és esetleges késleltetést jeleznek a szabvány bevezetésében. Az autóipari szektor és járműtulajdonosok számára ez azt jelenti, hogy továbbra is bizonytalanság van az exact követelmények és az Euro 7 szabvány időzítésével kapcsolatban. Javasoljuk, hogy figyeljék szorosan a fejleményeket, és további frissítéseket és információkat osztunk meg, amint azok elérhetővé válnak.

 

A cikket írta Bajomi Vilmos – Olajos Vili

Forrás: https://www.eurol.com/en

 

 

Rólunk

Bajomi Vilmos vagyok, az Olajos Vili alapítója. Az "Olajos Vili" név onnan ered, hogy ügyfeleim így mentettek el a telefonjukba. Az olajos szakma iránti szenvedélyem és széleskörű ismereteim révén váltam ismertté ezen a területen. Pályafutásomat 2007-ben kezdtem a Shell Hungary Zrt.-nél, ahol 2008-ban csatlakoztam az ipari kenőanyagok csapatához, mint Key Account Manager. Itt szerzett tapasztalataim és a Shell nemzetközi gyáraiban eltöltött idő alapozták meg szakmai tudásomat, különös tekintettel a gázmotoros és turbinás erőművek kenőanyagaira. 2014-ben a Lavina Szerviz Csoportnál folytattam karrieremet, Magyarország egyik vezető márkafüggetlen kenőanyag-disztribútoránál. Itt nem csak a Shell, hanem a Mobil, Castrol, Eni/Agip, Total, Eurol, Texaco, Petronas és Q8 kenőanyagokkal is mélyrehatóan foglalkoztam. Ez az időszak lehetőséget adott számomra, hogy betekintést nyerjek több gyártó fejlesztő központjába és részt vegyek egyedi kenőanyagok kifejlesztésében. 2016-tól az OlajShop.hu webáruház fejlesztéséért és irányításáért feleltem, ahol az értékesítés mellett a webáruház forgalmát jelentősen, közel tízszeresére növeltem. Ez az időszak tovább bővítette kapcsolati hálómat és szakmai ismereteimet a kenőanyagok területén. 2023-ban úgy döntöttem, hogy új kihívásokat keresek, és szakmai szabadságot vettem ki. Az elmúlt 15 év tapasztalatait összegyűjtve elindítottam az OlajosVili.hu-t, egy online platformot, amely a kenéstechnikai tudásommal segít másoknak is eligazodni ezen a bonyolult, de izgalmas területen. Az OlajosVili.hu célja, hogy átfogó, hiteles információkkal és gyakorlati tanácsokkal szolgáljon mindazok számára, akik a kenéstechnika világában keresnek megoldásokat és megbízható ismereteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*