A legfontosabb dolog a hidraulika olajokkal kapcsolatban! Milyen tisztaságú a hidraulika folyadék?

A legfontosabb dolog a hidraulika olajokkal kapcsolatban! Milyen tisztaságú a hidraulika folyadék?

A hidraulika olaj tisztasága ez első tényező mire oda kell figyelni a hosszabb és biztonságosabb üzemelés érdekében!

 

Ebben a cikkeben a hidraulika olajok tisztasági osztályait és a különböző típusok egyedi jellemzőit mutatjuk be.

Korábbi cikkünk az ipari berendezésekben használt szivattyúk szempontjából mutatta be a hidraulika olajok kiválasztási szempontjait. Ezt a cikket IDE KATTINTVA tudja elolvasni.

 

Jóllehet, egyre több élethelyzetben használunk hidraulikus rendszereket és ezek többsége majdhogynem gondozásmentes, mégis érdemes pár dologra odafigyelni annak érdekében, hogy a hidraulikaolaj élettartama a lehető leghosszabb legyen és ezen idő alatt a hidraulika olaj a lehető legjobban biztosítsa a berendezés védelmét is.

 

A hidraulikus rendszer üzemeltetési hőmérséklete

A hidraulikafolyadékot egyrészt a viszkozitás miatt szükséges az optimális üzemi hőmérséklet közelében tartani az üzemelés során, ugyanis a hőmérséklet emelkedésével csökken a hidraulika folyadék viszkozitása ami így eltérhet a rendszer üzemeltetés szükséges viszkozitástól és problémát okozhat. Másrészt az üzemi hőmérséklet emelkedésével csökken a hidraulika folyadék várható élettartama is.  

Általános szabályként elmondható, hogy a hidraulikus rendszer optimális üzemi hőmérséklete a hidraulika olaj élettatama szempontjából 60 Celsius körül van. Ezen a hőmérsékleten tekinthető 100%-osnak a hidraulikaolaj élettartama. Minden hozzávetőlegesen 8 Celsius hőmérséklet emelkedés lefelezi a hidraulika olaj élettartamát, azaz egy tartósan 100 Celsiuson üzemelő hidraulikus rendszer esetében a hidraulika olaj várható élettartama 3-5%-a lesz az optimális élettartamához képest.

Ebben a hőmérsékleti zónában kezdődik az úgynevezett veszélyes üzem, ahol már a a hidraulika olaj megégéséről beszélhetünk, ami teljes tönkremenetelt és azonnali hidraulika olaj cserét okoz.

 

Szennyeződések

A hidraulikus folyadék szempontjából a három leggyakoribb szennyező anyag:

  1. Levegő
  2. Víz
  3. Szilárd részecskék

 

  • Levegő szennyeződés

A levegő összenyomhatóvá teszi a hidraulika folyadékot és bizonytalanná teszi a rendszer működését.

A levegő jelenléte a rendszerben a fentieken kívűl sokszor egy rejtélyes jelenséggel is járhat. A hidraulikus folyadékban található levegőbuborékban a munkanyomás határásra nő a buborékban található levegő nyomása ésez akár 1000 Celsiusra is növelheti a levegőbuborék hőmérsékletét, ami a buborékot körülvevő hidraulika olajat jelentős hőterhelésnek teszi ki. Ekkor tapasztaljuk azt, , hogy ugyan az üzemi hőmérséklet általában a megkívánt tartományban tartószkodik, egy idő után mégis megég a hidraulika olaj.

A levegőnek a rendszerbe valő bekerülését általában a hidraulika olaj habzása jelzi és ezt általában szerelési vagy kezelési hiányosságok okozhatják. Általánosságban elmondható, hogy amennyiben hideg állapotban habzik a hidraulika olaj az levegősődést jelent és felül kell vizsgálni a rendszert.

  • Víz szennyeződés

A víz jelenléte a hidraulikus munkafolyadékban kémiai elváltozásokat, a hidraulikus berendezés fém felületeinek korrózióját és akár a kenés kimaradása léphet fel, ami akár a berendezés tönkremenetelét is okozhatja. 

Kis mennyiségű víz bekerülését a hidraulika olaj opálossá válása jelzi. Nagyobb mennyiségű viz bejutásá esetén majonézszerű ragacsos kiválások jönnek létre.

Mivel az olaj úszik a víz felszinén, a hidraulika olajba bejutó víz mindig a hidraulika rendszer alsó pontjain, általában az olajtartály alján gyűlik össze, emiatt érdemes a tartályt úgy kialakítai, hogy az alján egy csap segítségével eltávolítható legyen a rendszerbe bejutó víz.

Általánosságban elmondható, hogy a cinktartalmú, adalékmentes hidrauika olajok vízelválló képessége jobb, teját ezekből az olajokból konnyebben kiülepedik a bekerült víz. Nagyobb mennyiségű víz bejutása esetén, főleg, ha az már erőteljesen elkeveredett az olajjal, már csak a töltet cseréje lehet a megoldás.

  • Sziárd szennyeződés

A legveszélyesebb szennyeződések a hidraulikus rendszer és a berendezés szempontjából a szilárd anyagok, amelyek mennyiségét egy a gépkönyvben meghatározott szint alatt kell tartani. A hidraulikus munkafolyadék tisztasági szintjét tisztasági osztályokkal definiálják. Jelenleg az ISO 4406-1999 és a NAS 1638 szabvány használatos.

Tisztasági osztályok ISO 4406 szabvány szerint

Tisztasági osztályok a NAS 1638 szabvány szerint

 

Az ISO 4406-1999 szabvány a 4pm-nél, a 6pm-nél és a 14 pm-nél nagyobb méretű szemcsék méretét veszi figyelembe. Az ilyen méretű részecskék a szabad szem számára nem láthatóak, azaz akár a szabad szemmel tisztának tűnő hidraulika folyadék is okozhat komoly károkat és ha már látszik valami a folyadékban akkor az általában már régen nem jó…

 

Hidraulikaolajok tisztasági osztályainak összehasonlítása a tisztasági szintek biztosítása szempontjából

Hidraulikaolajok tisztasági osztályainak összehasonlítása a felhasználási terület szempontjából

Hidraulikus rendszerek tisztasági követelményei az alkalmazott nyomás szempontjából (Pall szerint)

 

A hidraulika rendszer és a hidraulikus bernedezés kialakitása határozza meg, hogy milyen tisztaságú hidraulika folyadék használható a rendzserben és maga a hidraulika olaj tisztasága befolyásolja a hidraulika rendszer élettartamát és a karbantartási költségek szintjét.

 

A HL teljesítményszintű hidraulikaolajok minimális minőségi követelményei

A HM teljesítményszintű hidraulikaolajok minimális minőségi követelményei

A HV teljesítményszintű hidraulikaolajok minimális minőségi követelményei

 

Riasztási határértékek hidraulikus munkafolyadékok esetén

 

Ahogy a fentiekből látható, egy hidraulikus rendszer szakszerű üzemeltetése túlmutat azon, hogy a hidraulika olajat betöltjük a rendszerbe és bizonyos előre meghatározott időközönként lecseréljük. Nem kivitelezhető ez, mivel igen sok külsö tényező van hatással a hidraulika olaj állaptára és tisztaságára és ezen keresztül a hidraulikus rendszer megfelelő működésére. Amennyiben nem megfelelő tisztaságú hidraulika olajjal üzemel a hidraulikus rendszer, úgy az okozhatja a rendszer karbantartási költségeinek drasztikus emelkedését. Emiatt Önos érdekünk, hogy mindig a berendezés által meghatározott típusú és tisztaságú hidraulika olajat használjunk a hidraulikus rendszerben.

 

A hidraulika olaj tisztaságának vagy állapotának bevizsgálásához mindenképpen laborvizsgálati módszereket szükséges alkalmaznunk, mivel sok a rendszer számára már kritikus szennyező anyag szabad szemmel nem észlehető. 

 

A legegyszerűbb megoldás az olajminta vétele, majd ennek a mintának az országban található laborok egyikébe történő eljuttatása, ahol a beküldött olajmintát bevizsgálják és a vizsgálat eredményéről laborvizsgálati jegyzőkönyvet küldenek.

 

A cikket írta: Bajomi Vilmos Forrás: Nagymányai Antal – Ipari kenőanyagok

 

Amennyiben kenéstechnikai tanácsra van szükséged, vagy segítségre szorulsz a megfelelő kenőanyagok kiválasztásában, úgy keress bennünket következő elérhetőségeinken:

Tel: +3630 285 8781

e-mai: olajosvili@gmail.com

Rólunk

Bajomi Vilmos vagyok, Olajos Vili. Az Olajos Vili elnevezés onnan jön, hogy ügyfeleim elenite így mentettek el a telefonjukba és emiatt rám ragadt (tudod: Vízvezetékszerelő Jani, Gumis Laci stb.). Én voltam az olajos srác akit mindig kereshettek olajokkal és kenőanyagokkal kapcsolatos kérdésekben. 2007-ben kezdtem dolgozni a Shell Hungary Zrt.-nél, ahol 2008-ban kerültem az olajos csapatba. Én voltam a Key Account manager az Ipari kenőanyag területen és itt kerültem kapcsolatba azzal a területtel ami miatt a mai napig is szeretem ezt a szakmát. Ez nem más, mint a gázmotoros és turbinás Erőművek.. Szerencsés voltam, mert Key Account managerként eljuthattam a Shell több külföldi gyárába is és láthattam hogyan fejlesztik és gyártják a kenőanyagokat. 2014-ben elhagytam a Shelles köteléket és elszegődtem a Lavina Szerviz cégcsoporthoz, ami Magyarország egyik legnagyobb márkafüggetlen kenőanyag disztributora. Ez tömören annyit jelent, hogy nem egy márkát képvisel, hanem többet. Ez is volt az egyik fő motivációm. Szerettem volna jobban megismerni a kenőanyagokat és emiatt szükségem volt arra, hogy ne csak a Shell kenőanyagokat ismerjem, hanem a többit is. Így kezdtem el foglalkozni a Lavina Szerviz Kft. és a WSW Proding Kft. keretében a Shell mellett a Mobil, a Castrol, az Eni/Agip, a Total, az Eurol, a Texaco, a Petronas és a Q8 kenőanyagokkal is. Az elmúlt évek során sikerült eljutnom a Petronas és az Eurol gyáraiba és kenőanyag fejlesztő központjában is ami érdekes tapasztalat volt a Shell után (elárulom, nem rosszabbak, nem jobbak, csak mások). A WSW Proding Kft.-n keresztül beleláttam a kis szériás egyedi termékek fejlesztésébe és gyártásába, illetve ez idő alatt ismertem meg mélységében a kenőanyagok labor vizsgálatában rejlő lehetőségeket is. 2016-tól lehetőséget kaptam, hogy az OlajShop.hu kenőanyag webáruházat is fejlesszem és irányítsam az ottani csapatot is a kenőanyag értékesítési munkám mellett. Az idő alatt ameddig én felügyeltem az OlajShop fejlesztését a webáruház forgalma közel tízszeresére nőtt. Nagyon jó évek voltak ezek is, minvel az OlajShop révén közel 50 kenőanyag márkával foglalkozhattam és ismerhettem meg őket, de más miatt is hasznos volt. Ennek köszönhetően ismertem meg akár a Speedzone csapatát, akikkel pár éven keresztül együtt dolgoztunk, de ebben az időben ismerhettem meg több autóversenyző csapatot is akiknek segítettem a munkáját. 2023-ra egy picit elfáradtam és úgy döntöttem hogy új kihívásokat kell keresnem. 2023 Szeptember végével elhagytam mind az OlajShop, mind pedig a Lavina csapatot és elmentem pár hónap alkotói szabadságra. Mint kiderült, nagyon szükségem volt rá 🙂 Már évek óta dédelgettem azt a gondolatot, hogy az OlajosVili márkanév alatt elindítsak egy olyan online platformot, ahová összegyűjtöm az elmúlt 15 évben megtapasztalt dolgokat, és megosztom azt másokkal is. Azért teszem ezt, mert azt tapasztaltam, hogy ugyan a kenéstechnika elsőre csak egy viszkozitás, de ahogy én is egyre nagyobb tudással rendelkeztem ezen a területen úgy jöttem rá, hogy nem csak ennyi. 2023 December 13.-val végre elindult az OlajosVili alapjainak összeállítása. Remélhetőleg a Jövő hónap végére már egy olyan we boldal lesz az olajosvili.hu ahová örömmel látogatnak el a kenéstechnikai információt kereső emberek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*