Milyen olaj kell az autómba? A legismertebb kenőanyag gyártók online motorolaj keresői egy helyen használati útmutatóval együtt

Milyen olaj kell az autómba? A legismertebb kenőanyag gyártók online motorolaj keresői egy helyen használati útmutatóval együtt

A megfelelő motorolaj kiválasztása a hozzá nem értő emberek számára bonyolult dolognak tűnik egészen addig ameddig valaki nem segít hogyan álljunk neki.

 

Ebben a leírásban azt szedjük össze, hogy milyen információkat kell összeszednünk ahhoz, hogy a lent felsorolot gyártók online motorolaj katalógusait használva ki tudjuk választani a nekünk szükséges motorolajat.

 

Korábbi cikkünkben a 0W-s motorolajokról írtunk. Ezt a cikket IDE KATTINTVA tudja elolvasni.

 

Annak érdekében, hogy érthetőbben be tudjuk mutatni, a kiválasztás folyamatát egy 2008-as 1.4 benzines (DSi) Honda Civic-en keresztül mutatjuk be.

 

Amihez szükségünk lesz a kiválasztáshoz az nem más, mint az autónk ide vonatkozó adatai és az egyik kenőanyag gyártó online motorolaj katalógusa. Jelen esetben én a Castrol motorolaj keresőjét fogom használni erre a célra.

 

Autó adatai amire szükségünk lehet:

  • Jármű fajtája: Személyautó
  • Autó típusa: Honda (EU) – USA/Canada modellt csak akkor válasszuk, ha az autónk tényleg onnan származik.
  • Autó modell: Civic VIII (2005-2012)
  • Gyártási év: 2008 – 1.4 DSi

 

A fent felsorolt adatokat lépésről lépésre megadva a motorolaj gyártója felsorolja a lehetséges motorolajokat amiket a járműgyártó motorolajra vonatkozó előírásait figyelembe véve határozott meg.

Jelen esetben a kínálat egészen a 0W-30-as viszkozitástól az 10W-40-es viszkozitásig terjed amiatt, mivel a Japán gyártók nagyon engedékenyek a motorolaj viszkozitását illetően és ennél a típusnál ténylegesen bármelyik viszkozitású motorolaj használható 0W-30-tól 10W-40-ig. Én ebbe a típusba a hőmérsékleti viszonyokat az autó évjáratát és a futásteljesítményét figyelembe véve egy 5W-40 viszkozitású motorolajat töltenék. A Castrol kínálatából pl. a Castrol Edge 5W-40 A3/B4-et választanám.

 

Az Ön számára szimpatikus kenőanyag gyártók online motorolaj katalógusait a lenti felsorolásban a gyártó logójára kattintva tudja elérni.

Aral motorolaj kereső

Eurol motorolaj kereső

Castrol motorolaj kereső

Elf motorolaj kereső

Eneos motorolaj kereső

ENI / AGIP motorolaj kereső

Fuchs motorolaj kereső

Fuchs Silkolene motorolaj kereső

Liqui Moly motorolaj kereső

Mannol motorolaj kereső

Mobil motorolaj kereső

MOL motorolaj kereső

Motorex motorolaj kereső

Motul motorolaj kereső

Petronas motorolaj kereső

Q8 motorolaj kereső

Ravenol motorolaj kereső

Repsol motorolaj kereső

Selenia Mopar motorolaj kereső

Shell motorolaj kereső

Texaco motorolaj kereső

Total motorolaj kereső

Valvoline motorolaj kereső

Xado motorolaj kereső

 

A cikket írta: Bajomi Vilmos „Olajos Vili”

 

Amennyiben kenéstechnikai tanácsra van szüksége, vagy segítségre szorul a megfelelő kenőanyagok kiválasztásában, úgy keressen bennünket következő elérhetőségeinken:

Tel: +3630 285 8781

e-mai: olajosvili@gmail.com

Rólunk

Bajomi Vilmos vagyok, az Olajos Vili alapítója. Az "Olajos Vili" név onnan ered, hogy ügyfeleim így mentettek el a telefonjukba. Az olajos szakma iránti szenvedélyem és széleskörű ismereteim révén váltam ismertté ezen a területen. Pályafutásomat 2007-ben kezdtem a Shell Hungary Zrt.-nél, ahol 2008-ban csatlakoztam az ipari kenőanyagok csapatához, mint Key Account Manager. Itt szerzett tapasztalataim és a Shell nemzetközi gyáraiban eltöltött idő alapozták meg szakmai tudásomat, különös tekintettel a gázmotoros és turbinás erőművek kenőanyagaira. 2014-ben a Lavina Szerviz Csoportnál folytattam karrieremet, Magyarország egyik vezető márkafüggetlen kenőanyag-disztribútoránál. Itt nem csak a Shell, hanem a Mobil, Castrol, Eni/Agip, Total, Eurol, Texaco, Petronas és Q8 kenőanyagokkal is mélyrehatóan foglalkoztam. Ez az időszak lehetőséget adott számomra, hogy betekintést nyerjek több gyártó fejlesztő központjába és részt vegyek egyedi kenőanyagok kifejlesztésében. 2016-tól az OlajShop.hu webáruház fejlesztéséért és irányításáért feleltem, ahol az értékesítés mellett a webáruház forgalmát jelentősen, közel tízszeresére növeltem. Ez az időszak tovább bővítette kapcsolati hálómat és szakmai ismereteimet a kenőanyagok területén. 2023-ban úgy döntöttem, hogy új kihívásokat keresek, és szakmai szabadságot vettem ki. Az elmúlt 15 év tapasztalatait összegyűjtve elindítottam az OlajosVili.hu-t, egy online platformot, amely a kenéstechnikai tudásommal segít másoknak is eligazodni ezen a bonyolult, de izgalmas területen. Az OlajosVili.hu célja, hogy átfogó, hiteles információkkal és gyakorlati tanácsokkal szolgáljon mindazok számára, akik a kenéstechnika világában keresnek megoldásokat és megbízható ismereteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*